3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari kar esaretinde

Hakkari'de koyun sürüsü ile birlikte mahsur kalan 3 besici, sürdürülen çalışmalar sonrası kurtarılırken, mahalle yollarının kardan kapanması yüzünden sırtlarda taşınan hastalar güçlükle hastaneye ulaştırılıyor.

Yoğun kar yağışına sahne olan Hakkari'de ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanıyor. Şehirden 8 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü Uyanık Mahallesi'nde mahsur kalan ve kendisinden haber alınamayan Salih ve Hamdi Ertuş ile Güzelköy Mahallesi'nde mahsur kalan H. Abdullah Çiftçi, yolların açılmasıyla birlikte kurtarıldılar. Bu arada sürü içindeki koyunlardan birinin doğurduğu minik kuzuyu ceketinin altında saklayan çocuk ise yavrunun üşümemesi için büyük çaba gösterdi.

Pirodan Mahallesi yolunun kapalı olması nedeniyle akşam saatlerinde rahatsızlanan Abo Tekçe isimli bir yaşlı vatandaş ise battaniyeye sarılarak hastaneye ulaştırılmak istendi. Bazı mahalle sakinleri yerdeki karları küreklerle temizleyerek hastaya yol açmaya çalıştılar. Daha sonra mahalleye ulaşan belediyeye ait iş makinesinin yolu açmasıyla birlikte Tekçe hastaneye ulaştırıldı. Yolların zamanında açılmamasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Rıfat Tekçe, yol çalışması yapan ekibin yolu iyi açmaması sonucu hastaların yine sırtlanarak hastaneye taşındığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?