3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari kar esaretinde

Hakkari'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilerken, şehir içi ve şehirler arası ulaşımın ise güçlükle sağlandığı belirtildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yataklarından kalkan öğrenciler, kara bata çıka büyük zorluklarla okullarına ulaşmaya çalışırken, cadde ve sokaklardaki tezgahları kar altında kalan seyyar satıcılar ise işbaşı yapamadı.

Şehir içi ve şehirler arası ulaşımın güçlükle sağlandığı Hakkari'de, 130 köy ile bu köylere bağlı 377 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Köylerin yanı sıra Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunun da ulaşıma kapalı bulunduğu belirtildi. İl ve ilçelerde ulaşıma kapalı bulunan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı Köye Yönelik Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Kar kalınlığı şehir merkezinde 51 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 2 metreye ulaşırken, sabah saatlerinde okullarına gitmeye çalışan öğrenciler büyük zorluklar yaşadı. Öğrenciler kara bata çıka biran önce okullarına ulaşmaya çalışmaları ise dikkat çekti. Adeta beyaz bir örtüye bürünen şehirde, cadde ve sokaklarda park halinde bulunan araçlar ise kara gömüldü. Bazı vatandaşlar kar altında kalan araçlarının üzerinde biriken karları küreklerle temizlemeye çalıştı.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Karayolları 114. Şube Şefi İbrahim Onay, etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolunu sabah saatlerinden itibaren yeniden ulaşıma açtıklarını belirterek, Hakkari-Çukurca ile Hakkari- Şırnak karayolunun da ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?