3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari kar esaretinde

Hakkari'de yoğun kar yağışı belirli aralıklarla etkisini sürdürüyor. Kar ve buzlanma nedeniyle zincirsiz yola çıkan bazı araçların ise Hakkari-Van karayolunda mahsur kaldığı bildirildi.
Hakkari İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle 12 köy ve 48 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucunda bugün itibari ile sadece 11 köy ile 27 mezra yolunun kapalı bulunduğunu belirten yetkililer, bu yolların da açılması içinde kar yağışının durmasını beklediklerini belirttiler.
Hakkari-Van karayolu üzerindeki Güzeldere bölgesi ile Hakkari Yeni Köprü yakınlarında zincirsiz olarak yola çıkan bazı araçların yolda mahsur kaldığı bildirildi. Van istikametinden Hakkari'ye gelen bazı sürücüler, sürücü arkadaşlarını uyararak kesinlikle zincir takmadan yola çıkılmaması uyarısında bulundular. Bazı sürücüler ise oto lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturarak araçlarına zincir bağlanması için sıralarını beklediler.
Hakkari Belediye Başkanlığı'na ait karla mücadele ekibi ise Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye Garajında iş makinelerinin kontrolden geçirilerek hazır hale getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?