4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari karpuzu şaşırtıyor

Hakkari'de kış mevsimine yakın bugünlerde hala tarlalarda boy gösteren, yetişmeye devam eden karpuzlar vatandaşı şaşırtıyor 

Bir süre önce Hakkari Valiliği Tarım İl Müdürlüğü tarafından değişik köylerde bulunan çiftçilere dağıtılan fidelerden üretilen karpuzlar, kasım ayına girilmesine rağmen tarlalarda yetişiyor. Karpuz sezonun bitmesine rağmen Durankaya Beldesi Çaylıca Mahallesi'nde ikamet eden 14 nüfuslu Abdulhalim Altun, tarlasında yetiştirdiği karpuzların verimini almaya devam ediyor. Bu mevsimde karpuzun yetişmesine kendilerinin de şaşırdığını belirten Altun beldenin yüksek kesimlerine kar yağmasına rağmen tarlasında ise halen karpuzların bulunduğunu söyledi. 

Hakkari Valiliği Tarım İl Müdürlüğü'nün kendilerine deneme amaçlı karpuz fidesi dağıttığını, ektikleri üründen beklenenin üzerinde verim aldıklarını anlatan Abdulhanim Altun "Bizi şaşırtan beldemizin yüksek kesimlerine kar yağmasına rağmen karpuz fideleri yeniden çiçek açıyor ve yeni yeni karpuzlar çıkmaya başlıyor. Yaz aylarında çıkan ve 15-20 kilo gelen karpuzlardan daha ufak olmasına rağmen içi ise kırmızı ve tadında ise hiçbir değişiklik yok. Kış aylarına girmemize rağmen tarlamızda bir tona yakın karpuz ortaya çıktı. Karpuzları piyasaya sürdüğümde ise, herkes şaşırıp 'Bu sezonda karpuz olur mu' diyorlar. Bu gösteriyor ki küresel ısınma yöremizde de kendini göstermeye başladı, mevsimleri de şaşırttı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?