3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari kilimleri İstanbul'da sergilendi

Hakkari kilimlerinin, Marka Fuarcılık tarafından İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlediği '2008 Zemin Fuarı'nda sergilendiği belirtildi.

Hakkari Valiliği ile HİSAŞ Kilim ve İplik Sanayi Anonim Şirketi'ni temsilen fuara katılan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, fuarda yaptığı açılış konuşmasında top yekun bir kalkınma anlayışı içinde hizmet verildiğini belirtti. Pehlivan, bu kapsamda kendine has desenleri, organik üretim şekliyle bölge kültürünün önemli bir parçası olan Hakkari kilimlerinin üretim ve pazarlanması konusunda önemli açılımların olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Pehlivan, bu tür önemli fuarlara katılmaktaki amaçlarının hem bu kültürün gelecek kuşaklara aktarılması hem de bu alandaki istihdamın artarak devam etmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Dünyayı İstanbul'a taşıyan Zemin Fuarı'na 20'nin üzerinde ülkenin katıldığı ve yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırladığı belirtildi. Makine halı, el dokuma halı ve kilim, yer döşemeleri ve aksesuarlarının sergilendiği fuarda dünyaca ünlü el yapımı Hakkari kilimleri de sergilendi. Hakkari ekonomisine önemli katkılar sunan ve özellikle genç kızları istihdam eden yüzde yüz saf yün, kök boya ve el dokuma üretim şekliyle yapılarak sergilenen kilimlerin fuardaki ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?