4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari Lisesi merdivenleri dökülüyor

Hakkari Lisesi yeni ek binası merdivenlerindeki tahribatın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen giderilmemesi velilerin tepkisine neden oldu.


Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan 600 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü 4 katlı, 12 derslikli Hakkari Lisesi'nin ek binası merdivenlerindeki tahribatlara veliler tepki gösterdi. Yahya Kanat ve Necip Atan isimli veliler, okul merdivenlerinin geçen yıl tahrip olduğunu, aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen onarılmadığını belirttiler.

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen merdivenlerin enkaz halde olmasına tepki gösteren veliler, okul binasını sağlıklı yapmayan ve gün geçtikçe bir tarafının dökülmesine neden olan ilgili firmaya bu merdivenlerin yaptırılması gerektiğini söylediler. Veliler, "Okulların açılmasına sayılı günler kalmasına rağmen yaklaşık 1 yıldır Hakkari Lisesi ek binasının önündeki merdivenler olduğu gibi duruyor.

İldeki basın mensupları bile bu rezaleti ilgili makamlara illetti, ancak halen merdivenler dökülmüş haliyle bekliyor. Bu lise 2 yıl önce yapıldı, ama her nedense merdivenleri 2 yıla bile dayanmadan tahrip oldu. Bu merdiven onarımının müteahhit firma tarafından yapılması gerekir. Nasıl oluyor ki bir okulun merdivenleri iki yıla dayanmıyor" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 19:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?