4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari otopark ve otogar mahrumu

Hakkari'de tek bir otopark ve otogar olmamasının şehir içi trafik kargaşasına sebep olduğu, parklar yüzünden cadde ve sokakların yürünmez bir hal aldığı belirtildi. 

İş adamı Vahit Ümit, il merkezinde bir otopark ve otogar olmamasının yetkililerin bir ayıbı olduğunu belirtti. Türkiye'de her ilde otogar ve otopark olduğunu ancak Hakkari'nin ise bundan mahrum bırakıldığını ifade eden Ümit, yetkililerin bunu görmezden gelmesi sonucu her gün yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini söyledi. İlgililerin şehir içinde hizmete gereken önemi vermediğini belirten Vahit Ümit, otogar ve otopark yapılacak alan olmasına rağmen konuyla kimsenin ilgilenmediğini iddia etti. 

Ümit, "Şehir içindeki kaldırımları yayaların kullanması gerekirken, seyyar satıcılar işgal etmiş durumdadır. Bu da yetmiyormuş gibi bir de kaldırımların kenarına araçlar park ediliyor. Nereden geçeceklerini bilemeyen vatandaşlar yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle her gün yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geliyor. Altay Caddesi üzerinde bulunan Belediye Garajının önünde otopark veya otogar yapılması için geniş bir alan bulunmaktadır. Bu alan değerlendirilemediği içinde tahrip olmuş, boş kulübeler ve etrafı ise çöplük haline getirilmiştir. Çarşı merkezindeki böyle bir yeri değerlendiremeyen belediye yetkilileri peki ne yapıyor. Otopark veya otogar için alan versinler bari biz iş adamları konuya el atsın. Öyle bir hale geldik ki artık çarşı merkezinde yürüyemez duruma geldik. Çarşı merkezinde iş yerlerimiz bulunuyor. Buraya araçlar sürekli park edildiği için esnaflar iş yapamaz hale geldi. İlgililere seslenerek 'Biz de insanız, insan gibi yaşamak istiyoruz. Gelin bu otopark ve otogar sorununu çözün' diyoruz" şeklinde konuştu. 

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri ise,e otoparkı ve otogarı olmayan tek il konumunda olduklarını, vatandaşların bu konuda haklı olduğunu belirterek ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bu hizmetleri gerçekleştiremediklerini anlattılar.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 12:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?