4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari otoparka kavuşuyor

Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor, kent merkezine ilk otoparkın yapılması için çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti.

Otoparkı olmayan tek il olan Hakkari'deki cadde ve sokak kenarlarına konulan araçlar ulaşımda aksamalara ve zaman zaman maddi hasarlı trafik kazalara sebep oluyor.

Vatandaşlarının köy tazminatlarını almasıyla birlikte araç sayısının 7 binden 10 bine yükseldiği Hakkari'de otopark yapılması için belediye çalışmalarına başladı. İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor, Altay Caddesi Belediye Garajı arkasında bulunan barakaların kaldırılarak yerine bir otopark yapmayı planladıklarını belirtti.

Bor, "Kentimizde araç sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Belediye garajının arkasında büyük bir alanımız var. Bu alanda barakalar bulunmaktadır. Bu barakaları kaldırarak alanı otopark yapacağız. Böylece çarşı içi de araçlardan temizlenmiş olacaktır" dedi.

Araç sürücüleri ise, otoparkın yapılması halinde şehirde rahat bir nefes alacaklarını belirterek, şehrin artık sayıları gün geçtikçe artan araç trafiğini kaldıramadığını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 12:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?