4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari Polisevi'nde huzur toplantısı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Ülkemizin geleceği ve yarınlar için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var" dedi.


Hakkari İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik tarafından polisevinde düzenlenen iftarlı huzur toplantısına Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, emniyetin şube müdürleri, işadamları Yaşar Şen, İsmet Ölmez, ilin illeri gelenler, okul müdürleri ile bazı mahalle muhtarları katıldı. İftar yemeğinden sonra kısa bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, böyle güzel ve anlamlı toplantılara her zaman ihtiyaç olduğunu belirtti.

Nasuhbeyoğlu, "Hakkari ilinin uzun yıllardan bugüne devam eden birçok sorunu son süreçte hızlı bir şekilde giderilmiştir. Şöyle görüyoruz ki, ilerliye dönük olarak da üniversite, havaalanı, sınır ticaretindeki daha etkin girişimci ruhun geliştirilmesiyle ve bayındırlık altyapı hizmetlerinin, karayolu ağının geliştirilmesiyle çok daha modern, daha güzel ve ülkemizin sayılı illeri arasına girecek bir Hakkari için bu birlikteliğimizin gerçekten çok büyük önemi vardır. Kuşkusuz bu birlikteliği sağlamakta Türk Silahlı Kuvvetleri ve İl Emniyet Müdürlüğümüz'ün ve bizimle her zaman beraber olan vatandaşlarımızın ve basının çok büyük katkıları vardır" dedi.


İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ise, Ramazan ayının halkın içinde barındırdığı güzel duyguların açığa çıkmasına imkan verilmesi açısından son derece anlamlı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Çevik, "Halkla el ele, gönül gönüle birlik ve dayanışma içerisinde olunması, bu şehrin gelişmesi ve küçük büyük bütün problemlerin çözülmesi için önemli bir fırsat olarak görülmelidir. Bunu başarmak için elbirliği ve işbirliğinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hakkari ilimizde, bulunduğu coğrafya nedeniyle huzur ve güven ortamının en ileri seviyede oluşturulmasının hayati değeri vardır.

Zira güvenliğin olmadığı yerde güven ortamı olmaz. İşsizlik, eğitimsizlik gibi farklı sorunlar baş gösterir, bunların hepsi ile mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeleyi ise burada bulunan siz konutlarımız ve halkımızla el ele vererek yapmak durumundayız. Bilgiyi, beceriyi, gelişmiş teknolojiyi kullanabilen ürettiği güvenlik politikalarıyla halkımıza sevgi, adalet, eşitlik, sabır, hoşgörü ve nezaket çerçevesinde sunulan asayiş
ve emniyet hizmetlerinde kazanılan başarının temel anahtarı, halkıyla bütünleşen toplum destekli bir emniyet teşkilatından geçmektedir.

Günlük yaşamda ihtiyacını hissettiğimiz yardımlaşma ve dayanışma duygularının somutlaştığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Bunu bir fırsat olarak görüyor ve bu davranışın süreklilik kazanmasını diliyorum. Çünkü hepimizin üzerinde ağır yükler var. Halkımıza karşı sorumluluklarımız var. Halkımızın bizden beklentileri var. Bunları görmezden, duymazdan gelemeyiz. Burada bize düşen bilgilerimizi, becerilerimizi paylaşarak problemleri çözmeye odaklanmaktadır. Bu vesileyle, birlikteliğimizin sürekli olmasını diliyorum" şeklinde konuştu

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 00:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?