5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari sağlıkta kabuğunu kırıyor

HAKKARİ SAĞLIK ALANINDA KABUĞUNU KIRIYOR

Hakkari Devlet Hastanesi'nde lazer teknolojisi ilk kez göz ameliyatları yapılmaya başlandı. Yapılan ameliyatlar gazeteciler tarafından saniye saniye görüntülendi.

Önceki yıllarda doktorların gelmek istemediği, gelenlerin ise kısa süre kaldıktan sonra ayrıldığı Hakkari'de sağlık alanında önemli gelişmeler yaşanıyor. Daha önce göz ameliyatları için Van iline gitmek zorunda kalan hastalar artık modern cihazlarla Hakkari Devlet Hastanesi'nde ameliyatları yapılabiliyor. Hakkari Devlet Hastanesi'ne 2 yıl önce atanan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr Levent Tahsin Özdöker, 6 ay önce atanan Opr . Dr Harun Bilen ile 1 yıl önce atanan Opr. Dr Seher Sarıtepe, 2 ay gibi kısa bir sürede lazer teknolojisi ile 200 göz ameliyatı gerçekleştirdiği belirtildi.

 

- KATARAK AMELİYATLARI DA YAPILMAYA BAŞLANDI

Türkiye'de sayılı hastanelerde bulunan üst teknoloji fako cihazı ile katarak ameliyatları dahi yapıldığı Hakkari Devlet Hastanesin'e çevre ilerden de hastaların gelmeye başlandığı belirtildi. Yapılan ameliyatlarla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Opr. Dr Levent Tahsin Özdöker ile Opr. Dr Harun Bilen, Türkiye'de sayılı sayıda hastanede bulunan üst teknoloji Fako (Lazer) cihazı sayesinde ilk kez katarak ameliyatları yapılmaya başlandığını ifade ettiler. Yapılan ameliyatlar sayesinde 2 ay öncesine kadar Van iline sevk edilen hastaların bu sıkıntıdan kurtulduklarını belirten doktorlar, ''2 ay önce alınan modern cihazlar sayesinde ameliyatlarımıza başladık. Burada hastalara fako ile katarak cerrahisinin yanı sıra gözyaşı kanalı ameliyatı, şaşılık ameliyatı, göz eti ameliyatı, glokom ameliyatı ve gözkapağı ameliyatları yapıyoruz. 2 ay içerisinde 200'e yakın hastamızı ameliyat ettik. Ameliyatları gerçekleştirilen hastaların hepsi iyi ve yapılan ameliyatlardan da son derece memnunlar. Lazerle katarakt ameliyatının yapılması Hakkarili vatandaşlar için bir şans. Buradaki lazer cihazı Türkiye'de sadece 10 ilde var" şeklinde konuştular.

Daha önce göz ameliyatları için Van iline gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar ise, gelen son teknoloji cihazlar ve hastanedeki başarılı doktorlar sayesinde bu sıkıntıdan kurtulmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

 

- DOKTOR SAYISINDA ARTIŞLAR YAŞANDI

Önceki yıllarda sadece 3 uzman doktorun görev yaptığı Devlet Hastanesi7nde Sağlık Bakanlığı'nın yeni atamaları sayesinde doktor sayısında büyük artışların yaşandığı, hastanede 52 uzman ve 8 pratisyen doktorun görev yaptığı bildirildi.

HAKKARİ SAĞLIK ALANINDA KABUĞUNU KIRIYOR
HAKKARİ SAĞLIK ALANINDA KABUĞUNU KIRIYOR
HAKKARİ SAĞLIK ALANINDA KABUĞUNU KIRIYOR
HAKKARİ SAĞLIK ALANINDA KABUĞUNU KIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:39:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?