5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari şantiye halinde

HAKKARİ ŞANTİYE HALİNDE

Hakkari Valiliği Merkez ve Köyleri Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında yapılan çalışmalar şehri adeta bir şantiyeye çevirdi.

Hakkari'de yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Bir süre önce Dağgöl mahallesi Medeni Sancar Caddesi'nde başlayan yol yapım ve genişletme çalışmaları şehrin 4 ayrı noktasında devam ediyor. Şehrin her yıl bir şantiyeye çevrildiğini belirten vatandaşlar yapılan yeni yollarında yeniden tahrip edildiğini belirterek, altyapıyla sorumlu olan kurumların işbirliği yaparak birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini belirttiler.

Bazı vatandaşlar ise, 43 yıldır Hakkari'de yol yapım çalışmaları devam ettiğini belirterek "Herhangi bir kentin bir mahallesi kadarız. Bu çalışmalara akıtılan para ile parke taşı yerine altın bile döşenirdi. Bu ne bitmez yol çalışmalarıymış. Biri yapıyor, diğeri yıkıyor. Bu eziyeti yıllarca Van - Hakkari karayolunda yaşadık. Saatlerce mahsur kaldık. Başımıza taş yağdı, kafamız kırıldı, arabalarımız hasar gördü, insanlarımız öldü. Bu eziyet istikamet değiştirdi ve şehre indi. Tanıklık ettiğimiz görüntü yıllardır hep aynı ve hiç değişmedi. Yollarımızda hummalı bir çalışma ve vatandaşımıza reva görülen eziyet. Yol çalışmaları dolayısıyla kesilen hatlar, oluşan toz ve dumanı. Her yıl yol yapım çalışmaları, alt yapı eziyetine ortak oluyoruz. Şimdiki yollarımız ise genç müteahhit firmalar tarafından yapılıyor. Sağlıklı bir şekilde yapıldığı görünüyor. İnşallah artık yol eziyetini çekmeyiz. Evet, Hakkari şantiye şehir" şeklinde konuştular.

HAKKARİ ŞANTİYE HALİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 16:48:00
Güncelleme :4 Kasım 2010 Perşembe 16:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?