2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari savaş alanına döndü!

Hakkari'de, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

Taş fırlatan göstericilere polisin gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ettiği şehir merkezi adeta savaş alanına döndü.

Altay Caddesi'nde DTP Hakkari milletvekili Av. Hamit Geylani, Iğdır milletvekili Pervin Buldan, Bitlis milletvekili Nezir Karabaş, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, ilçe belediye başkanları ile birlikte toplanan kalabalık grup, Namık Erdoğan Caddesi'ne kadar yürüyüp Belediye Başkanlığı önünde basın açıklamasına katıldı. Burada milletvekilleri ve belediye başkanının konuşmalarının ardından söz alan DTP İl Başkan Yardımcısı İsmail Akboğa'nın, parti üzerindeki gözaltılar ve tutuklamalarla bir çocuğun dövülmesi olayına tepkisini dile getirdiği basın açıklamasının ardından DTP görevlilerinin barikatını aşan bir grup, cadde başında bekleyen polislere taşla saldırdı. DTP görevlilerinin göstericileri engelleme çabası yetersiz kalırken, polis ilk saldırılara karşılık vermedi. Kalabalığın artması üzerine polis göstericilere biber gazı ile boyalı ve tazyikli su kullanarak karşılık verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam eden olaylar, milletvekili ve Belediye Başkanı'nın devreye girmesiyle son bulurken, dağılan
grupların eylemlerini mahallelerde sürdürdüğü bildirildi. Esnaf ise olaylar nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?