2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari seralarında ilk ürün sevinci

Hakkari’nin Üzümcü Köyü Derav Mahallesi’nde 6 ay önce kurulan seralara ekilen fidelerin, sebze vermeye başladığı bildirildi.
Evinin bahçesinde kurduğu serada ilk hasadı alan İsmail Çiftçi, tamamını kendi öz kaynaklarıyla yaptığı serada bol verim almaya başladığını söyledi. Sulama suyu sıkıntısı sorun çözüldüğü taktirde kurduğu sera sayısını 3’e çıkartacağını söyleyen Çiftçi, bölgede seracılığın gün geçtikçe yaygınlaştığını söyledi. Evlerinin önünde kurduğumuz serada geçen yıla oranla bu yıl daha erken ve bol ürün almaya başladığını anlatan Çiftçi "Köyümüzde yaygın olan seralarda salatalık, domates, dolma, dolma biber, patlıcan ve birçok çeşit sebze yetiştiriyoruz. İl dışında gelen sebzelerin kilosu 2 milyon liradan şehirde pazarlanırken, biz ise kilosunu 1 milyon ile 750 bin lira arasında pazarlıyoruz. Bu nedenden dolayı bizim pazar sıkıntımız olmuyor" dedi.
Ürün alınmaya başlanan serayı ziyaret eden Tarım İl Müdür Vekili Bülent Tanyürük ise 3 yıl önce Zap Deresi kenarında bulunan bütün köylüleri teşvik etmek amacıyla 30 yakın deneme amaçlı sera kurduklarını, denemenin başarıyla sonuçlanması üzerine bir çok köylünün kendi imkanlarıyla seracılık yaptığını söyledi.
HAKKARİ - İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 15:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?