4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Şırnak karayolu temizlendi

Hakkari-Şırnak karayoluna düşen çığların Karayolları ekipleri tarafından temizlendiği, yolun ulaşıma açıldığı bildirildi.

Karayolu üzerinde bulunan Orta köy ile Çığlı köyü arasına düşen 2 büyük çığın, 3 iş makinesinin yardımıyla 3 gün 3 gece süren çalışmayla temizlendiğini bildirildi. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde bulunan Serbestan Tabur Komutanlığı civarındaki karayoluna yeni çığların yeniden düşebileceği uyarısında da bulunarak sürücülerin dikkatli olmasını istediler.

Yetkililer, "Çığ nedeniyle kapalı olan Hakkari-Şırnak karayolu ulaşıma açılmıştır. Yoğun tipi nedeniyle karların büyük bir kısmı karayoluna yığılmış ve 2 ayrı noktada düşen çığları ekiplerimiz tarafından temizlenmiştir. Çığ tehlikesi bulunmasına rağmen çalışmalar tamamlanarak karayolu yeniden ulaşıma açılmıştır. Çığlı, Orta köyler ile Serbestan Tabur Komutanlığı güzergahındaki karayoluna büyük çığlar düştüğü için sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir" uyarısında bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 14:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?