4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Şırnak yolu ulaşıma kapandı

Hakkari'de dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 29 köy yolu ile Hakkari-Şırnak karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. 

Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte kardelen çiçeklerinin açtığı Hakkari'de dün akşam aniden başlayan ve bugün sabah saatlerinde yerini sisli bir havaya bırakan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. 

Beyaza bürünen kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye, dağların yüksek kesimlerinde ise 45 santimetreye ulaştığı bildirildi. Sabah saatlerinde itibaren vatandaşlar evlerinin damlarındaki karları temizlerken, esnaf ise küreklerle dükkanlarının önlerini açmaya çalıştı. Kartpostalları andıran görüntülerin oluştuğu Hakkari'de, cadde ve sokaklarda park halindeki araçlar ise kara gömüldü. Kara saplanan bazı araçlar, esnafın küreklerle destek vermesinin ardından saplandığı yerden çıkartıldı. 

İl Özel İdare Genel Sekreterliği yetkilileri, kar yağışı nedeniyle il genelindeki 130 köy yolundan 29'unun ulaşıma kapandığını belirtti. Yetkililer, 29 köy yolunun akşam saatlerine kadar yeniden ulaşıma açılacağını ifade etti. 

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise, kar yağışı ve düşen çığlardan dolayı Hakkari-Şırnak karayolunun ulaşıma kapandığını ifade etti. Yetkililer, Çığlı mevkiinde kar ve çevre dağlardan inen çığlar nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunu yeniden ulaşıma açmak için ekiplerin çalışmalara başladığını kaydetti. 

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri de, il merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye, dağların yüksek kesimlerinde ise 45 santimetreye ulaştığını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?