4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari Üniversitesi iddialı

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. İbrahim Belenli, kurulun üniversitede yeni bölümler açıldıkça öğrenci sayısını 10 bine çıkacağını ve böylece şehir ekonomisinin ise canlanacağını belirterek "Eğitim öğretim açısından iyi bir performans yakalamak temel hedefimiz olacaktır. Kaliteden ödün vermeyeceğiz" dedi. 

Üniversitenin kuruluşu ile ilgili çalışmalar hakkında İHA muhabirine açıklamada bulunan Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari Üniversitesi'nin yasa ile kurulduğunu ve halen bir Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim verdiğini belirtti. Şu anda en temel gerekliliğin öğretim elemanı temini olup bunun üzerinde çalıştıklarını anlatan Belenli, eğitim öğretimin başlayabilmesi için mekan ve öğretim üyesi, idari işlerin yürütülebilmesi için ise Telekom Müdürlük binasını kiralamak üzere girişimlerde bulunduklarını ve son aşamaya geldiklerini söyledi. Bu ayın sonu veya gelecek ayı başına doğru taşınmanın gerçekleşebileceği müjdesini veren Belenli, diğer yandan üniversitenin nerede yapılaşacağı konusunda değerlendirmelerinin devam ettiğini belirterek "Bu konuda bana gelip görüşlerini ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Kimse en küçük bir şüphe duymasın. Hakkari'nin güzel insanları ve Hakkari Üniversitesi'nin geleceği için en iyi kararı tüm devlet kurumlarıyla birlikte ortak olarak vermeye çalışıyoruz. Hiç kimse kayrılmayacaktır. Bu konuda hiç bir konum ve makamdan en küçük bir baskı ve yönlendirme söz konusu değildir" dedi.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNE ZEYNEL BEY YERLEŞKESİ İSMİ
Prof. Dr. Belenli, Hakkari Üniversitesi kampüsüne Zeynel Bey Yerleşkesi ismini vermeyi çok istediğini de belirtti. Bu konudaki yetkinin üniversitenin senatosunda olacağını ifade eden Belenli, "Senatomuz oluştuğunda bu konuyu görüşüp bir karar verilecektir" dedi.

ÜNİVERSİTE BİNASINA SAİT AĞA İSMİ VERİLECEK
Prof. Dr. İbrahim Belenli, eski senatörlerinden Hakkarili Avukat Abdülhalik Özdinç'in üniversiteye şehrin tam ortasında 4 bin 500 metre kare bir arsa bağışladığını söyledi. 

Belenli, "Sayın Özdinç diğer varislerle bu konuyu görüşüp bu arsanın tapusunun üniversiteye devredecektir. Daha sonra burada yapılacak binaya muhterem dedeleri Sait Ağa'nın ismini vereceğiz. Diğer yandan Hakkari'de üniversiteye arsa bağışlayarak ve bina yaptırarak atalarının veya kendilerinin adlarını yaşatmak ve hayırla anılmak isteyen kim varsa benimle irtibata geçebilirler. En büyük hayır insanların yetişmesine yapılan hayırdır" şeklinde konuştu.

10 YIL İÇERSİNDE 10 BİN ÖĞRENCİ
Prof. Dr. Belenli, Hakkari Üniversitesi bünyesinde üç meslek yüksek okulu, üç fakülte ve iki enstitü bulunduğunu belirtti. Belenli, ilk 5 yılda öğrenci sayısını 3 veya 4 bine, 10 yıl içerisinde de 10 bine ulaştırmayı hedeflediklerini anlatarak "Güvenlikteki iyileşmeler bu sayılarda daha hızlı artışlara imkan tanıyacaktır. Mahalle aralarında gördüğüm cıvıl cıvıl çocuklar üniversitemizin potansiyel öğrencileridir. Ben hepsini hizmet götürülmesi gereken müşteriler olarak görüyorum. Bölümler açıldıkça dışarıdan da öğrenci gelecek ve şehrin ekonomisi canlanacaktır. Eğitim öğretim açısından iyi bir performans yakalamak temel hedefimiz olacaktır. Kaliteden ödün vermeyeceğiz. Mümkün olursa her bölüme, MYO bölümlerine de dahil İngilizce hazırlık koyacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?