3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari Valisi Gürbüz denetimlerini sıklaştırdı

Bugün öğle saatlerinde Otluca Köyü’ndeki hidroelektrik santraline giden Vali Erdoğan Gürbüz, incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

 Aşırı sesten dolayı kulaklık takan Vali Gürbüz, yaptığı açıklamada, yörede hizmet veren ilk ve tek özel hidroelektrik santralinin Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ile şehirde bulunan 3 mahallenin enerji ihtiyacını karşıladığını söyledi. Doğal su kaynaklarından üretilen enerjinin fazla olması nedeniyle zaman zaman enerji kaybına uğradıklarını belirten Vali Gürbüz, enterkonnektif denilen sistem ile Keban Barajı Hidroelektrik Santrali’ne bağlandıklarını kaydetti. Gürbüz, "Burada ucuz ve kaliteli elektrik üretiliyor. Bu santrallerden onlarca tane Zap Deresi üzerinde kurulabilir. Böyle bir hizmet vererek 14 kişiye iş ve aş imkanı sağlayan işadamı arkadaşımıza teşekkür ederim" dedi.

HES’nin işletmeciliğini yapan işadamı Hacı Özdemir ise, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nın yanı sıra şehrin bir bölümünün enerji ihtiyacını da kendilerinin karşıladığını söyledi. Enterkonnektif sistemi sayesinde Kerban’a da bağlandıklarını dile getiren Özdemir, doğal su kaynaklarından sağlıklı bir enerji ürettiklerini ifade etti. Özdemir, "Elektrik santralini TEAŞ’ın 1997 yılında özelleştirilmesiyle birlikte devraldım. O günde beri santrali işleterek hizmet veriyorum. Ürettiğimiz enerji çevre kirliği yapmıyor. Bu santrallerin yörede çoğalmasına gerekiyor. Boşa akan doğal su kaynaklarımızı değerlendirmek lazım. Zap Deresi üzerinde yapılacak barajlar çevreyi büyük ölçüde kirletecektir. Bu santralimiz 1.5 megavayt kapasitesine sahiptir. Enerji alanında İSO 9001 belgeli tek elektrik santralidir" şeklinde konuştu.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 19:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?