4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Van alternatif karayolu

Hakkari-Van alternatif karayolunda çalışmalar sürerken, geçit vermeyen kayalar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından dinamitlerle patlatılarak indiriliyor.

Hakkari'nin yılardır özlemini çektiği ve Hakkari-Van arasındaki karayolunu 210 kilometreden 115 kilometreye indirilecek yolun 3 bin 500 rakımdaki Berçelan yaylasındaki bölümünde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığı ile geçici köy korucularının güvenliğini sağladığı yol çalışmaları yağışlı havaya rağmen devam ediyor. Rüzgar ve yağmurun tüm şiddetiyle estiği yaylada ekipler çalı çırpı toplayarak yaktıkları ateş karşısında ısınmaya çalıştılar.

İl Özel İdaresi yetkilileri yol çalışmaları sırasında iş makinelerinin kıramadığı 3 ayrı noktadaki kayaları, altına 30 kilo dinamit, 150 kili gübre ve amonyum yerleştirerek patlattılar. Yapılan patlatmanın ardında iş makineleri yol çalışmalarını sürdürdüler. Geçtikleri yola küçük kaya parçaları düşen jandarma ekipleri ise kendi imkanları ile kayaları yolda uzaklaştırarak yollarına devam ettiler.

Çalışma bölgesindeki patlatmayı takip eden İl Özel İdaresi Destek Hizmet Müdürü İbrahim Besi ise, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun yıllardır özlemini çektikleri ve hayal ettikleri alternatif yola kavuşacaklarının sevincini yaşadıklarını belirtti. Alternatif yolun ülke ekonomisine olduğu gibi Hakkari'ye de büyük bir kazanç sağlayacağını anlatan Besi, "Yağmur çamur kış demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hakkari ve bütün çevresinin özlemi olan bu yolun bitirilmesi için gayretlerimizi devam ediyor. Geçit vermeyen kayaları dinamitlerin yardımıyla aşağı indiriyoruz. Bu yolun biran önce bitirilmesi için valimiz hepimizi seferber etmiştir. İnşallah yıllardır özlemini çektiğimiz yola en kısa zamanda kavuşacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:08:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?