4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Van karayolu yine çöktü

Hakkari'de milyonlarca YTL harcanarak genişletilen ve kısa bir süre önce hizmete sokulan Hakkari-Van karayolunun bir bölümünün toprak kayması nedeniyle çöktüğü bildirildi.

Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sırasında ulaşıma sık sık kapatılan, yalçın kayaların dinamitle patlatılması sonucu çevredeki evlerin zarar gördüğü yolun 3. kilometresinde kaymalar ve çatlaklar oluştu. Sürücüler, milyonlarca YTL harcanan Hakkari-Van karayolunun 3 ay bile dayanmadığını ve çökmelerin meydana geldiğini belirttiler. Hakkari'den Van istikametine gitmekte olan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar ise, yolun çökeceğinin daha önceden belli olduğunu söyledi. Yolun yeni yapılmış olmasına rağmen bir bölümünün çöktüğünü ve diğer bölümünde ise çatlamalar meydana geldiğini anlatan Yaşar, onca emeğin boşa gittiğini belirtti.

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği çalışanları ise, yolun çöktüğü noktaya gelerek hatanın müteahhit firmaya ait olduğunu belirttiler. Zeminin yumuşak olduğu için ağırlığı kaldırmadığından dolayı meydana gelen toprak kaymasından dolayı tahrip olduğunu anlatan karayolları yetkililerin konuyu soruşturacaklarını belirttiler.

Hakkari-Van karayolunda genişletme çalışmaları yapan söz konusu firma yetkilileri ise, Hakkari'nin her tarafının kaygan olduğunu ve sürekli toprak kaymaları meydana geldiğini iddiasında bulundular.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 19:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?