4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Van karayolunda genişletme çalışmaları

Hakkari-Van karayolunda sürdürülen yol genişletme çalışmalarının devam ettiği, yıllardır 6-7 metre genişliğinde olan karayolunun 20 metre genişliğe çıkartılacağı belirtildi.

Bir süreden beridir ihale yolu ile özel bir firma tarafından şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan karayolunda sürdürülen yol genişletme çalışmalarında 18 yakın iş makinesinin çalıştığı bildirildi. İş makinelerinin zorlandığı kayalıklar ise dinamitlerin yardımıyla indirilmeye devam ediliyor. Çalışmaların 2 yıldır devam ettiğini ve yolcuların perişan olduğunu belirten Ahmet Tan isimli vatandaş, yol genişletme çalışmalarının birçok sıkıntıya sebep olduğunu söyledi. Biçer Mahallesi'nin kenar mahallelerinde yaptıkları toprak evlerde yaşam mücadelesi veren göçer aileler ise, dinamit patlamaları nedeniyle evlerinde çatlamaların meydana geldiğini belirttiler. Vatandaşlar, her gün karayolunda mutlaka bir patlamanın yapıldığını ve bundan dolayı evlerinin üzerlerine çökmekten endişe ettiklerini söylediler.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri ise Hakkari-Van karayolundaki çalışmaların 2 ay daha sürebileceğini, geçit vermeyen kayalıkları ise dinamitlerin yardımıyla indirdiklerini belirttiler. Yetkililer, yolun bitirilmesi halinde ise artık trafik akışının rahatlıkla sağlanabileceğini ifade ederek, vatandaşların sabırlı olup kendilerine yardımcı olmasını istediler.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 13:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?