4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Van yolu bir türlü bitmiyor

ari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) Başkanı Ahmet Şen, Karadeniz sahil yolu ve Bolu tünelinin tamamlanmasına rağmen Hakkari-Van karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik bölümün yaklaşık 4 yıldır hala bitirilemediğini belirtti.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Ahmet Şen, bir süre önce Hakkari'yi ziyaret eden Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Hakkari-Van karayolu ile Yüksekova ilçesi Esendere karayolu yapılacak müjdesi vermesine rağmen yolların halen yapılmadığını söyledi.

Şen, "Sayın Başbakanımız ilimizi ziyaret ederek bize yolların genişletilerek otoban halen getirileceği müjdesini vermişti. Hakkari-Van karayolu ile Yüksekova ilçesi Esendere beldesi yolu halen yapılmayı bekliyor. Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta Hakkari-Van karayolunda genişletme çalışmaları devam ediyor. Karadeniz sahil yolu, Bolu tüneli, binlere varan bölünmüş yollar bitirildi. Ancak Hakkari'nin tek giriş ve çıkış yolu olan Hakkari-Van karayolu ne hikmetse yaklaşık 4 yıldır bitirilemiyor. Bir yıl önce Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na giderek çektiğimiz sıkıntıları anlatarak yolun bitirilmesini istedim. Ancak değişin bir şey olmadı.

Karayolunun belirli aralıklarla kapanması vatandaşımızı perişan etti. Hükümetin ilimize gereken önemi vermesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 17:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
delikanlı ak IP: 88.254.55.xxx Tarih : 22.11.2007 09:42:44

hadi bitirin yeter artık