4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari-Van yolunda heyelan

Hakkari'de kaya düşmesi yüzünden şehirlerarası karayolunda trafikte aksamalar yaşanırken, sürücüler ise bir sürü yolda mahsur kaldı.


Sabah saatlerinde başlayan karla karışık yağmur yüzünden şehir merkezinden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiindeki çöplük virajına çevre dağlardan kayalar kopan kaya parçaları düştü.

Yolun kapanması sonucu Hakkari ve Van istikametine gelmekte olan araçlar mahsur kaldı. Depin noktasındaki İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kayaların düşmesini fark etmesi sonucu yolcuların güvenliği için karayolunu kısa süreliğine trafiğe kapatarak, Hakkari Karayolları 114 Şube Şefliği'ne durumu bildirerek yoldaki kayaların temizlenmesini istedi. İş makinelerinin kayaları temizlemesiyle birlikte Hakkari-Van karayolunun kontrollü bir şekilde yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi. Bir süre yolda mahsur kalan araçlar ise yolun açılmasıyla birlikte yollarına devam etti.
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, yağışlarla birlikte yüksek dağlarda kopan kayaların yeniden yola düşebileceğini belirerek, sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulundu.


Hakkari-Van karayolunda bir süre mahsur kalan araç sürücüleri ve yolcular ise, trafik ekiplerinin bir çok kişin hayatını kurtardığını belirttiler. Yolun kısa süreliğine trafiğe kapatılmaması halinde can ve mal kayıplarının olabileceğini belirten yolcular, duyarlılıklarından dolayı trafik ekiplerine teşekkür ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 14:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?