27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari yaşam mücadelesi veriyor

Hakkari’de kar yağışı nedeniyle kapanan 83 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. İl ve ilçelerde yaklaşık 3 gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışının dinmesiyle birlikte ekipler, çığ nedeniyle kapalı bulunan Şırnak-Hakkari Karayolu ile kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü Köy Yolları Şefi İlyas Başaran, yaklaşık 3 gündür etkisini sürdüren yağışlar nedeniyle il ve ilçelerde 127 köy yolundan 83’ünün yeniden ulaşıma kapandığını söyledi. Yağışların dinmesiyle birlikte 40 iş makinesi, 60 personel ile karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Başaran, dağlık kesimlerde ise bazı köy yollarına çığ tehlikesi nedeniyle gidemediklerini ifade etti.

Karayolları 114. Şube Şefi İbrahim Onay ise, Şırnak-Hakkari Karayolu’nun 45. kilometresinde bulunan Serbestan mevkiinde çığ düştüğünü ve çığ nedeniyle kapanan karayolunun açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Belediye ekipleri, şehirde kapanan 11 mahalle yolunu açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının dinmesiyle birlikte vatandaşlar da çatılarında biriken kar kütlelerini temizlemeye başladı. Yusuf Tek adlı bir vatandaş, beline ip bağlayıp evinin çatısında biriken karları temizlemeye çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?