4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari yeniden kar esaretinde

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 130 köy ile 377 mezra yolunun yeniden ulaşıma kapandığı bildirildi. Şehirdeki kar kalınlığının 30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığı belirtildi.


Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların parklara ve piknik alanlarına akın ettiği il ve ilçelerde akşam saatlerinde aniden başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren değişik mahallelerde bulunan aileler toprak evlerinin damlarını temizleme telaşı içersine düşerken, cadde ve sokaklarda bulunan seyyar satıcılar ise tezgahlarını kar altında çıkartarak, kurdukları naylon çadırların altında işlerine devam ettiler.

Yetkililer, akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 130 köy yolu ile 377 mezra yolunun yeniden ulaşıma kapandığını, karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini belirttiler.

Şehirde kar kalınlığı 30 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Sabah saatlerinde alışverişe çıkan vatandaşlar lapa lapa yağan kar yağışı altında evlerine gitmeye çalışırken, karın yağmasına sevinen bazı çocuklar ise karda oynamanın sevincini yaşadılar. Bazı vatandaşlar ise karın yağmasına sevindiklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?