4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de '1 Mayıs' etkinlikleri

Hakkari'de, 1 Mayıs'ı Cumhuriyet Caddesi'nde kutlamalarına izin verilmeyen KESK'e bağlı sendika üyeleri ve vatandaşlar oturma eylemi yaptı.

Altay Caddesi üzerinde toplanan KESK'e bağlı sendika üyeleri, ellerindeki çeşitli flama, bayrak ve pankartlarla burada bir süre halay çekip çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Cumhuriyet Caddesi'nde Hakkari Emek Platformu adına bir açıklama yapan Hakkari KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mahmut Ceyhan, ülkede 1 Mayıs tarihinin 1921 yılına dayandığını belirtti. Ceyhan, "Bugün 1 Mayıs. Dünyada ve ülkemizin birçok yerinde kutlanmaktadır. Birçok ülkede 1 Mayıs günü tatil ilan edilmiştir. Ülkemizde ise halen bu noktaya gelinememiştir. İlimizde yazılı ve sözlü talepte bulunmamıza rağmen istediğimiz yerde kutlamamıza izin verilmeyerek başka adresler gösterilmiştir. Bu nedenle bugün kutlama yerine sadece açıklama yapmakla yetinmekteyiz. İşçi Bayramı'nı Cumhuriyet Caddesi'nde kutlamak istedik ancak buna izin verilmedi. Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada kutlamamız istendi. 2 saat içinde bu kitleyi Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahaya ne taşıma imkanımız var ne de mesaiden çalma gibi bir gayemiz var" şeklinde
konuştu. Ceyhan, öğle ezanı sırasında konuşmasına ara verdi.

Yapılan açıklamanın ardından grup, 1 Mayıs 1977 yılında kutlanan İşçi Bayramı'nda hayatını kaybeden 36 kişinin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra emekçiler, Cumhuriyet Caddesi'nde kutlama yapmalarına izin verilmemesini 5 dakikalık oturma eylemi ile protesto etti. Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, oturma eyleminde bulunan emekçilere kırmızı gül dağıttı.

DTP Hakkari İl Örgütü, Belediye Başkanı Kazım Kurt, KESK'e bağlı sendika üyeleri ve vatandaşların da destek verdiği etkinlikler olaysız bir şekilde son buldu. Bu arada bazı DTP'lilerin partilerine ait bayraklarla etkinliklere katılması ise dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 17:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?