4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de 1 PKK'lı teslim oldu

Hakkari'de PKK terör örgütü mensubu 1 kişinin ailesiyle birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi. 

Hakkari Valiliği'nden yapılan basın açıklamasına göre, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2 Nisan 2007 Pazartesi günü saat 16.30 sıralarında ailesiyle birlikte kendiliğinden gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran PKK terör örgütü mensubu Hemgin Muş kod adlı N.T'nin güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim olduğu belirtildi. N.T, 2004 yılında PKK terör örgütüne sempati duyduğundan kendi rızası ile örgüte katıldığını beyan ettiği belirtilen açıklamada, ancak örgüt içerisinde tamamen farklı bir ortam ve anlayış bulunduğunu, örgüt içerisindeki adaletsizlik, yanlı uygulamaların ve örgüt mensupları arasında huzursuzluk yaşattığını söylediği belirtildi.

N.T'nin, örgüt mensuplarının büyük bir bölümünün amacına ve ideolojisine olan inancını kaybettiğini, örgüt içerisinde teslim olmak isteyen çok sayıda mensubun bulunduğunu, yeni katılımların dahi biran önce örgütten kaçmayı düşündüğünü ifade ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, birçok teröristin kaçmak istediğini, fakat örgütün buna fırsat vermemek için çok zalimce davrandığını ifade eden N.T., kendisinin 6 ay önce örgütten kaçarak KDP'ye sığındığını ve bir müddet burada kaldıktan sonra İran'a geçtiğini buradan da sınırı illegal yollardan geçerek Türkiye'ye giriş yaptığı belirtmiştir. Adı geçen şahsın, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 13:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EDA ÖZBEK IP: 88.241.165.xxx Tarih : 5.04.2007 14:27:18
DEVAMI MUTLAKA GEKECEKTİR.ZATEN BİLİNÇLİ OLAN HİÇBİR GENÇ KENDİNİ KÖR BİR KUYUYA BİLE BİLE ATMAZ.