4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de 2 gündür internet yok

Hakkari'de, 2 gündür internet hatlarının kesik olması tepkilere neden oluyor.


Hakkari'de önceki gün öğlen saatlerinde itibaren internet hatlarından meydana gelen arıza bir türlü giderilemedi. İki gündür yaşanan kesintilerden dolayı binlerce vatandaşın mağdur olduğu belirtildi. Telekom çalışanlarının başlattığı grevin ardından yaşanan kesintilerden dolayı Türk Telekom çalışanlarına tepki gösteren internet kafe sahipleri ile bazı vatandaşlar, kesintilerin bilinçli olarak yapıldığını iddia ettiler.


Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kadir Besi isimli vatandaş, 2 gündür yaşanan kesintinin giderilememesinin kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti. Kesintilerden dolayı bankaların da işlem yapamadığını dile getiren Besi, "Bu nedenle bankalarda hiç bir işlem yapamıyoruz. Cep telefonlarının şebekesi bile yok. Biz cep telefonlarını olağan üstü bir durumda bize ulaşılması için taşıyoruz. Ancak şuan telefon taşımamızın bile bir anlamı kalmadı" dedi.


İnternet kafe işletmecilerinden Serhat İdem ise Telekom çalışanlarının başlattıkları grev sonrasında bilinçli olarak bağlantının kesildiğini iddia etti. Kafe işletmecileri olarak mağdur olduklarını kaydeden İdem, "Kesintiler nedeniyle 2 gündür iş yamadık. Bizim bu zararımızı kim karşılayacak" dedi.


Hakkari Türk Telekom Müdürlüğü yetkilileri ise kesintilerin Diyarbakır ile Batman arasındaki fiber optik hatlarında oluşan arıza nedeniyle oluştuğunu belirterek, kesintilerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 17:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?