2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de 23 Nisan kutlamaları

Hakkari'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Törene Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu katılmadı.

Sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, şehir stadyumunda devam etti. Alana girenlerin tek tek aranmasıyla birlikte tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Karlı Sümbül Dağı eteklerine güzel manzarası karşısındaki Şehir Stadyumu'nda yapılan kutlamalara Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Z. Atilla Ataalp, Ağır Ceza Reisi vekili Okan Albayrak ile daire amirleri ile öğrenci aileleri katıldı. Belediye Başkanı Fadıl Bedrihanoğlu ise DTP'nin aldığı karardan dolayı katılmadı. Başkanın boş kalan koltuğuna ise Ağır Ceza Reisi vekili Okan Albayrak oturdu. Vali ve beraberindekilerin çocukların bayramını kutlamasının ardında İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sergilendi. Şarkıcı Hadise'nin gündemde olan 'Düm Tek Tek' şarkısı eşliğinde oyunlarını sergileyen Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Kendi oyun tarzları ile dansa ayrı bir renk katan öğrenciler daha sonrada Hakkari yöresine ait türkü eşliğinde oyunlarını sergilediler. Değişik okullardaki öğrenciler daha sonrada Kürtçe ve Türkçe çalınan müzik eşliğinde oyunlarını sürdürdüler. Kutlamaların dışında bulunan bazı çocukların ise sürünerek alana girmeye çalıştıkları sırada görevliler tarafından engellenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Program boyunca sinyal bozucu araçlar ve çevik kuvvet ekipleri tarafından çevreden yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kutlamaların ardında Vali Türker ve beraberindekiler öğretmenleri kutladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nadide badaş IP: 78.170.150.xxx Tarih : 25.04.2009 08:10:44

bu grubun süper oynadığını biliyorum aynı grubun okulundaydım hakkarideki en güzel 23nisan bu herhalde...