3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de 9 bin kişi meslek sahibi oldu

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2001-2004 yılları arasında değişik branşlarda 9 bin 261 kişiyi meslek sahibi yaptığı belirtildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çelik, meslek edindirme kurslarında büyük başarılar elde ettiklerini ifade ederek, belirlenen hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Gece gündüz hizmet veren kurslara katılan vatandaşların el becerilerini geliştirmek için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Çelik, "Son 3 yıl içersinde 301 ayrı kursta açılan sosyal, kültürel ve mesleki eğitim kurslarımıza 3 bin 156 bayan ile 6 bin 105 erkek olmak üzere toplam 9 bin 261 vatandaşımız katılmıştır. Kurumumuzda elektrik, ağaç işleri, sıhhi tesisat, giyim, nakış, el sanatları, trikotaj, demircilik, kalorifer, bilgisayar, İngilizce, Arapça, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) hazırlık, kolejlere hazırlık, Türk halk oyunları, voleybol, tenis, bağlama öğretimi ve satranç kursları bulunmaktadır. Bu kurslarımızın içinde en çok ilgiyi çeken bilgisayar ve kalorifercilik kurslarıdır. Kızlar ise genellikle gelir getirici halı ve kilim kurslarını tercih ediyorlar. Gençlerin el becerilerini kazanmaları için büyük olanak tanıyan kurslarımız halen devam ediyor" dedi.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 16:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?