4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de alan çalışması

Hakkari Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Selahattin Keskin, çeşitli alan çalışmaları yaparak vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Selahattin Keskin, sosyal hizmetlerin temel ilkeleri doğrultusunda köylerinde göç eden, nitelikli yaşam sürdürme konusunda güçlük çeken birey ve guruplara ulaşma ve ihtiyaçlarını belirlemek için yapılan alan çalışması sonucunda 5 bin 740 ailede 45 bin 731 kişiye ulaşıldığını belirtti. Keskin, bu alan çalışmasının sadece göçün yoğun olduğu Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde yapıldığını söyledi. Toplum Merkezi'nde yapılan hizmetlere de değinen Keskin, buranın bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda beklentilerini karşılamak için ayrı bir alan çalışması yaparak 331 ailede toplam 2 bin 648 kişiye ulaşıldığını belirtti.

Hakkari'de sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan 66 aileye 2007 yılı içerisinde geçici yardım, kurum bakımına alınmadan yakınları yanında bakılmak suretiyle 4 kişiye sürekli olmak üzere ayni-nakdi yardım desteği verildiğini de belirten Selahattin Keskin "14 çocuğa danışmanlık hizmeti verilmiş bir çocuğumuz ise evlat edindirilmiştir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?