2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de Bayram böyle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de törenlerle kutlandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar öncesinde askerler, detektörler ve K-9 köpekleriyle tören alanı ve çevresinde bomba aradı.

Törene katılmasına rağmen ismi okunmayan Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise buna tepki göstererek, Orduevi Askeri Gazinosu'nda düzenlenen törene katılmadı.


Kutlamalar, sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin asker ve katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam edilen tören, asker ve askeri araçların geçişiyle son buldu.


Tören boyunca yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancılar çevrede adeta kuş uçurtmazken, tören alanı ise sinyal bozucu askeri jammer araç ve askerlerin sırtlarındaki frekans bozucu cihazlarla korundu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler ise sabah saat 06:00 sıralarında kutlamaların yapıldığı valilik binası önünü ve çevresini detektör ve K-9 köpekleriyle didik didik arayarak patlayıcı madde aradı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, mayın taraması yapan
askerlerin K-9 bomba arama köpekleri ile birlikte kutlamalar boyunca da yollarda çevre güvenliği aldığı gözlerden kaçmadı.


Hakkari Valiliği önünde düzenlenen kutlama törenlerine daha sonra Orduevi Askeri Gazinosu'nda yapılan tebriklerin kabulüyle devam edildi. Valilik binası önünde düzenlenen törenlere katılarak protokoldeki yerini alan DTP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, görevli askeri sunucu tarafından isminin okunmaması sebebiyle duruma tepki göstererek Askeri Gazino'da devam eden kutlamalara katılmadı. Askeri Gazino'daki kutlamalar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci'nin tebrikleri
kabul etmesiyle son buldu.


Kutlamalarda yaşanan protokol krizi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, sabah saatlerinde düzenlenen kutlamalarda protokoldeki yerini almasına rağmen görevli sunucu tarafından isminin okunmadığını belirtti. Bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getiren Başkan Bedirhanoğlu, halk tarafından seçilmiş bir belediye başkanı olarak katıldığı kutlamalarda adeta yok sayıldığını, bu sebeple kendisinin de Orduevi Askeri Gazinosu'nda devam eden kutlamalara katılmadığını söyledi.


Kutlama törenlerine Vali Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 14:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?