4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de bayram kutlamaları

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, bayramların küskünlük, kırgınlık havasından arınıp, kardeşlik, dostluk ve birlik duygularının tazelendiği önemli günler olduğunu söyledi. 

Hakkari Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Belediye Başkan Kazım Kurt, Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zuhuri Atilla Ataalp, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, bayramların küskünlük, kırgınlık havasından arınıp, kardeşlik, dostluk ve birlik duygularının tazelendiği önemli günler olduğunu söyledi. Vali Nasuhbeyoğlu, "Tarihin derinliklerinden birliğimiz, beraberliğimiz, dini ve ülkü birliklerimiz bizi bu günkü güzel günlere getirdi. Bu olgular bizi çok daha bir araya getiriyor ve birlik beraberliğimizi kaynaştırıyor. Bir de ülkü ve ülke birliği var. Bu kutsal vatan topraklarında asırlardır birlik ve beraberlik ruhu içinde yaşıyoruz. Bundan sonra ki süreçte de bu olgular içinde çıtamızı daha yükseklere çıkararak kendi coğrafyamızda daha zengin ve varlıklı bir birbirimizi daha çok seven ve daha sayan bir olgu içinde güzel günlere erişmek için gayreti, çabayı sürdürmeye devam ediyoruz. Ben bu anlamda daha güzel günlerin birliğimize, dirliğimize, birbirimize daha çok kenetlenerek dünyanın en varlıklı ülkesi en çok birbirini seven ve değer veren bir millet olma dileklerinde bulunuyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de daha güzel bir hayat diliyorum. Bugün birlik beraberlik günüdür. Bugün dargınlıkların, kırgınlıkların sonlandırılması günüdür. Bugün fakirlere, mazlumlara ve düşkünlere yardım günüdür. Böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan çok büyük bir haz ve mutluluk duyuyorum. Hepinizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" dedi. 

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, burada yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle birlikte Devlet Hastanesi geçti. Vali Nasuhbeyoğlu, burada ziyaret ettiği değişik servislerdeki hastalarla yakından ilgilenerek, onların bayramlarını kutlayıp, çeşitli hediyeler verdi. Vali Nasuhbeyoğlu, yeni doğan 5 çocuğun annesine birer çeyrek altın verirken, bazı çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı. 

Daha sonra Polisevi'ne geçen Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler burada bulunan güvenlik güçlerinin bayramını kutladılar. Polisevi'nde de bir konuşma yapan Vali Nasuhbeyoğlu, "Polisin yaklaşık bir buçuk asırdır misakı milli sınırlarımız içinde birliğimizi, dirliğimizi sağlayan silahlı kuvvetlerimizle birlikte kamu hakimiyetinin sağlanmasında çok önemli görevler üstlendi. Bundan sonraki süreçte de bu görevini en iyi şekilde sürdürecektir. Biz kanun ordusuyuz. Kanunun tesisinde önümüzdeki hiçbir engeli görmeden vatandaşımızın mal, can ve namusunu korumak bizim birinci derecedeki görevimiz. Ülkemizin tümünde olduğu gibi ilimizde de polisimiz bunu en güzel şekilde yapıyor. Şuanda görevi başında bulunan kuvvetlerimiz var. Sınırda silahlı kuvvetleri mensuplarımız askerimiz yine polisimizde bayram gününe rağmen görevlerine devam ediyor. Görevi başında bulunan personellerimize güzel bir bayram diliyorum. Sizlerden ricam paranızı çevre illerde değil de görev yaptığınız ilde harcayın. Buradaki esnaflardan alışveriş yaparak onlara katkı sağlayan esnaflarla iç içe olun" şeklinde konuştu. 

Vali Nasuhbeyoğlu, burada yaptığı konuşmanın ardından, protokol üyeleri kamu kurum ve kuruluş amirleri ile mahalle muhtarlarıyla birlikte İl Jandarma Komutanlığı ve Kapalı Cezaevi'ni ziyaret ederek personelin bayramını kutladı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 15:49:02
Güncelleme :8 Aralık 2008 Pazartesi 15:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?