4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de 'beyaz zehir' operasyonu

Hakkari'de bir kamyonun hidrolik yağ deposunda batı illerine götürülmek istenilen 164 paket halinde 83 kilo 913 gram eroin ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalar neticesinde Hakkari'den batı illerine yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkıyatı yapacağı bilgisine ulaştı. 

Ekiplerin, bu bilgiler doğrultusunda önceki gün Yüksekova-Şemdinli Polis Kontrol Noktası'nda durdurulan M.Y. yönetimindeki 73 DL 429 plakalı kamyonda arama yapıldı. Narkotik detektör köpekleri 'Lara' ve 'Üzüm'ün de katıldığı aramada kamyonun damperini kaldırmak için kullanılan pistonların hidrolik yağ deposunda ikinci kat saç eklemek suretiyle 'zula' diye tabir edilen gizli bölmede sarı kolu bantlarına sarılı vaziyette toplam 164 paket olmak üzere toplam daralığı ağırlığı 83 kilo 913 gram gelen eroin maddesi ele geçirilmiştir. 

Olayla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan araç sürücüsü M.Y.'nin, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adli makamlara sevk edildiği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 12:47:48
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 12:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?