4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de bir ilk daha

HAKKARİ'DE BİR İLK DAHA

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne hibe edilen 3 milyon lira değerindeki MR cihazı görkemli bir törenle hizmete sunuldu.

Yıllaradır MR cihazı için Van gibi değişik illere gitmek zorunda kalan vatandaşların artık bu sıkıntıdan kurtuldukları belirtildi. Devlet Hastanesi birinci katında hizmete sunulan MR cihazının açılışını Vali Muammer Türker, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli birlikte yaptı.

Törende bir konuşma yapan Vali Muammer Türker, hastanenin kuruluşundan beri en önemli ihtiyaçlarından biri olan MR görüntüleme sistemini nihayet uzun bir ihale aşamasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından gönderdiğini belirtti. Türker, "Kurulumunu yaptıktan sonra deneme amaçlı bir haftadır çekimler yapılıyor. Hastane kurulduğu günden beri her geçen gün hizmet çeşitliliğini ve hizmet kaliteliğini ve hizmet kalitesini arttırdı. Hastanemiz gerçekten Türkiye'nin son teknolojisi ile donatılan

hastanelerindendir. Yüksekova'daki hastane ile beraber MR eksikliği vardı. Bu bölgede MR çekmek isteyen vatandaşlar Van iline gitmek zorunda kalıyorduk. Bu da zaman kaybına ve tıbbi sıkıntılara yol açıyordu. Artık hastanede kurulan MR cihazı sayesinden birçok sıkıntıdan kurtulacaklardır. Böylece hasta kayıpları ya da yaşam kalitesindeki kayıpların önüne geçilecektir. Bir bayram havası içinde açılışını yaptık. MR cihazı için çaba gösteren hastane ve bu cihazı gönderen sağlık bakanlığına teşekkür ederiz"

dedi.

HAKKARİ'DE BİR İLK DAHA
HAKKARİ'DE BİR İLK DAHA
HAKKARİ'DE BİR İLK DAHA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 17:22:02
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 17:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?