4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de bir ilk daha

Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilkler yaşanmaya devam ediyor.

Bir süre önce ilk mikro cerrahi ameliyatının yapıldığı hastanede, bu defa da bir hastanın her iki göz kapaklarında pitoz ve fıtık ameliyatı yapıldı.

Daha önce plastik cerrahi ve mikro cerrahi uzmanı olmadığı için çevre illere sevk edilen hastaların, yaklaşık 3 ay önce İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği'nden Hakkari Devlet Hastanesi'ne atanan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı (Mikro cerrahi uzmanı) Op. Dr. Veysel Kadılar tarafından ameliyatlarının yapılmaya başlanmıştı. İlk mikro cerrahi ameliyatı, sağ kolunda cam kesiği bulunan, damar, tendonları ve sinirleri kesilen Sinan Ümit'e yapılmıştı. Önceki gün ise, her iki göz kapağında şişme bulunan evli ve 1 çocuk babası genç iş adamı Eyüp Özdemir, Op. Dr. Veysel Kadılar tarafından ameliyata alındı. Yapılan 2 saatlik ameliyatın ardında Özdemir, her iki göz kapaklarında pitoz ve göz kapağı fıtığı ameliyatı yapıldı. Hakkari'de ilk defa yapılan göz pitoz ve göz fıtığı ameliyatı Devlet Hastanesi'ne bir ilki daha yaşattı.

Bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı hastanenin tam donanımlı olarak hizmet vermesi ve ilk ameliyatların yapılması yöre halkını sevindirdi. Daha önce en basit bir ameliyat için il dışına gitmek zorunda kalan yöre halkı artık ilde gelen doktorların ve yapılan başarılı ameliyatların sevincini yaşıyor.

Göz kapaklarında ameliyat olan iş adamı Eyüp Özdemir, doktorun başarılı bir ameliyat yaptığını belirterek, yeniden sağlığına kavuşmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Özdemir, " öz kapaklarımda şişmeler bulunuyordu ve bunun sıkıntısını yaşıyordum. Tedavi için Ankara'ya gitmeyi planlamıştım. Ancak Op. Dr. Veysel Kadılar ile tanıştım. Başarıları ile tanınan doktor beni hemen ameliyata aldı. 2 saat süren bir ameliyatla göz kapağımda pitoz ve göz fıtığı ameliyatı yapıldı. Doktor cana yakın ve başarılı. Allah böyle doktorları başımızdan eksik etmesin. İki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu oldum. Sağlığıma kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içersindeyim. Sağlık Bakanlığı'ndan isteğimiz bu başarılı doktorların Hakkari'de görev sürelerinin uzatılmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?