5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'de bir ilk!

HAKKARİ'DE BİR İLK

Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı Mesut Budak'ın Gülşen Deniz ile hayatını birleştirdiği düğünde bir ilk yaşandı. Damat, kendisine verilen hediye zarflarını iade etti.

Budak ve Deniz çifti için Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Değerli köyünde görkemli bir düğün töreni yapıldı. Köy meydanında yapılan düğüne özellikle öğrenci ve üniversite çalışanları yoğun katılım gösterdi. Hakkari MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, yaklaşık 100 personeliyle birlikte onlarca araç konvoyu ile düğüne katıldı. Halaylar çeken davetliler doyasıya eğlendiler. Para ve takıların yerine sadece çiçeklerin hediye olarak kabul edildiği düğünde Kırıs ve Doğaba yemekleriyle hindi kavurması ikram edildi.

Düğününde hediye kabul etmeyen MYO Müdür Yardımcısı Mesut Budak, ilde her hafta onlarca düğün töreninin yapıldığını, çalışanların maaşlarını evli çiftlere zarf içinde dağıttıklarını belirtti. Budak, "Kentimizde her hafta onlarca düğün yapılıyor. İnsanlarımız çoğu işsiz ve memur maaşı ile geçiniyor. Aldıkları maaşı da ancak düğünlerde zarf olarak veriyor. Biz bu geleneği devre dışı bıraktık. Bana zarf veren her davetliden özür dileyerek iade ettim. En güzel geleneğimiz olan düğünlerimiz, masraflar

yüzünden çoğu kez tartışma konusu oldu. Yüreklerde sevgi, düğünlerde de çiçek en güzel hediyedir" dedi.

İçinde para olan zarflarını ceplerinde geri getiren davetliler bir ilki yaşamanın şaşkınlığıyla, Budak ailesinin bu davranışınının yayılması dileğinde bulundular.

HAKKARİ'DE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:56:02
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?