4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de bir ilk

Hakkari'de ilk kez mikro cerrahi ameliyatı yapıldı. 

Daha önce plastik cerrahi ve mikro cerrahi uzmanı olmadığı için çevre illere sevk edilen hastaların, yaklaşık 3 ay önce İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği'nden Hakkari Devlet Hastanesi'ne atanan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı (Mikro cerrahi uzmanı) Op. Dr. Veysel Kadılar tarafından ameliyatlarının yapılmaya başlandığı belirtildi. İlk mikro cerrahi ameliyatı, sağ kolunda cam kesiği bulunan ve damar, tendonları ve sinirleri kesilen Sinan Ümit'e yapıldı. Kolundan ameliyat olan hasta, 

yakında yeniden sağlığına kavuşacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Hakkari Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Ali Güneş ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Veysel Kadılar ile birlikte Beyin-Çocuk-Plastik Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi altında tutulan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Devlet Hastanesi Baştabibi Uzm. Dr. Ali Güneş, 2 Kasım tarihinde açılışı yapılan Devlet Hastanesi'nde amaçlarının bir ilkleri yapmak olduğunu belirtti. Dr. Güneş, bu dönemde Hakkari'de ilk kez hastanelerinde görevli plastik cerrahi uzmanı tarafından mikro cerrahi ameliyatı yapıldığını söyledi. Görevli doktorun başarılı bir şekilde ameliyatını tamamladığını belirten Uzm. Dr. Güneş, bu hastaya mikro cerrahi operasyonu yapan görevli doktorun yörede bir ilke imza attığını belirtti. 

Mikro cerrahi ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Veysel Kadılar ise, hastası Sinan Ümit'in 5 gün öncesinde ön kolunda bir kesik ile müracaat ettiğini belirtti. 

Yaptığı muayenede hastanın ön kolunda birçok tendon, damar ve sinirin kesik olduğunu tespit ettiğini anlatan Dr. Kadılar, "Mikro cerrahi malzemelerinin temin edilmesi sonrasında hastamızı ameliyat ettik. Herhangi bir komplikasyonumuz şuana kadar gelişmedi. Uzun dönemde elin tekrar rehabilitasyonu yapılması sonrasında hastamız ortalama 1 ay sonrasında elin tam olarak iyileşmesi 6 ila 1 yılı bulacaktır. Yaptığım ameliyat 4 saat sürdü. Bu ameliyatın Hakkari'de ilk olması açısından önem taşımaktadır. Bu hastaların daha önce Hakkari'de plastik cerrahi ve mikro cerrahi bir uzman olmadığı için Van ve çevre illere sevk edilerek tedavileri yapılıyordu. Ancak bundan sonra burada tedavileri yapılacaktır" şeklinde konuştu. 

Kolundan ameliyat olan hasta Sinan Ümit de, iş yerinde geçirdiği bir kaza sonucunda yaralandığını belirterek, yeni Devlet Hastanesi'nde ameliyat olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.. Ümit, "Daha önce bu tür hastalar il dışına sevk ediliyordu. Ancak bundan sonra bu tür ameliyatların burada da yapılıyor olması bizleri çok sevindirmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 15:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?