4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de çevre günü etkinlikleri

Hakkari'de 5 Haziran Dünya Çevre Günü düzenlenen törene katılan öğrenciler, ellerindeki Türk bayraklarıyla temiz bir çevre için yaklaşık 2 kilometre boyunca yürüdüler.

Yapılan yürüyüş sonrasında Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından vatandaşlara 2 ton 500 kilogram karpuz dağıtıldı.

Hakkari İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra törende bir konuşma yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay, çevre değerlerinin korunması, çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek nesiller için tertemiz bir dünya bırakmanın temel bir düşünce olması gerektiğini bildirdi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ise konuşmasında, yaptıkları çalışmalarla bir taraftan çevreyi korurken, diğer taraftan da sosyo-ekonomik kalkınmanın gereği olan insanlara yaşadığı yerde iş ve aş sağlama olgusu içinde olduklarını belirtti. Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi son 25-30 yıldır çevre bilincinin ülkede de olmasının mutluluk verici olduğunu belirten Vali Nasuhbeyoğlu, ülkenin daha güzel günlere ulaşabilmesi için çevre fonksiyonlarının ve çevreyi kirleten parametrelerin mutlaka en iyi şekilde geleceğe taşınması gerektiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Özel Hatice Avcı Koleji öğrencileri tarafından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler çiçek hediye edildi. Daha sonra öğrenciler tarafından Ulusal Çevre Andı ve değişik şiirler okundu. Değişik okullarda görevli müzik öğretmenlerinden oluşan grup, birbirinden güzel türkü ve şarkılar seslendirmesinin ardından ise bazı öğrenciler tarafından Adana yöresine ait halk oyunları gösterileri sergiledi. Daha sonra Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere katılarak destek veren daire amirleri, okul müdürleri ve işadamlarına teşekkür ve katılım belgesi verildi. Bütün kurum müdürleri ile bazı işadamlarına verilen teşekkür ve katılım belgesinin Belediye Başkanı Kazım Kurt'a verilmemesi ise dikkat çekti. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay'a neden Belediye Başkanı için belge hazırlandığını sorarak, kendisi içinde bir belge hazırlanmasını ve en yakın zamanda takdim edilmesini istedi.

Daha sonra Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun ve beraberindekiler yüzlerce öğrenci ile birlikte temiz bir çevre için valilik önünden şehir stadyumuna kadar yürüdü. Öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarını ve Atatürk posterleri ile yaklaşık 2 kilometre boyunca yürüdü. Yapılan çevre yürüyüşünün ardından Vali Yardımcıları Ali Hamza Pehlivan, Abdullah Uçgun, Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay ile birlikte işadamları İsmet Ölmez ve Abdulkadir Seyitoğlu'nun katkılarıyla alınan 2 ton 500 kilogram ağırlığındaki 500 adet karpuz öğrenci, öğretmen ve vatandaşlara katıldı. Her bir karpuzun üzerine çevre temizliği ile ilgili kağıtlara yazılı mesajların bulunduğu karpuzlar, yetkililer tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Bazı öğrenci ve vatandaşlar karpuz alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun'un koruması zaman zaman izdihamların yaşanmasına neden olan dağıtımda öğrencileri sıraya koyarak düzenli bir şekilde karpuz almalarını sağladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 19:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?