3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de dev operasyon

Hakkari'de güvenlik güçleri tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu sahte döviz, silah ve mühimmat ele geçirildi, olayla ilgili yakalanan 4 kişi tutuklandı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ile Van İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince müşterek yapılan çalışmalarda, bazı şahısların piyasaya yüklü miktarda sahte döviz sürecekleri tespit edildi. Sürdürülen takip sonucu Yüksekova ilçesi İpekyolu Polis Kontrol Noktası'nda yapılan kontrollerde, 73 SP 027 plakalı aracın içerisinde bulunan M.A. ve N.G. isimli şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 50 adet 100'lük ve 400 adet 10'luk olmak üzere toplam 9 bin sahte ABD doları ele geçirildi.

Valilik açıklamasında ayrıca şu bilgilere yer verildi: "Operasyonun devamında organizasyon içerisinde olduğu değerlendirilen A.K. isimli şahıs Yüksekova ilçesinde, A.D. isimli şahıs ise Hakkari ilinde yakalanmıştır. A.K. isimli şahsın ikametinden toplam ağırlığı 22 kilo 619 gram gelen esrar maddesi ile 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile bu silaha ait 1 adet şarjör ve 9 adet fişek ele geçirilmiştir. Operasyon çerçevesinde yakalanan N.G., M.A., A.K. ve A.D. isimli şahıslar hakkında, 'örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, piyasaya sahte para sürmek ve 6136 SKM' suçlarından işlem yapılmış, şahısların tamamı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?