4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de dev operasyon

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde çok miktarda silah, uyuşturucu ve kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu
Yüksekova ilçesinde silah ve mühimmat bulunduğunun tespit edilen Ş.D. ve H.M.D. isimli şahısların ikametlerinde arama yaptı. Aramalar neticesinde 2 adet kaleşnikof marka silah, 2 adet şarjör, 200 adet biksi mermisi, 178 adet kaleşnikof mermisi ele geçirildi.

Yüksekova ilçesi İpek Yolu Polis Kontrol Noktası'nda yapılan kontrollerde da bir yolcu minibüsü içerisinde durumundan şüphelenen S.C. isimli şahsın yapılan üst aramasında bel kısmına sarılı vaziyette 1 kilo 292 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Şahsın, bel kısmına sardığı eroin maddesinin üstüne narkotik detektör köpeğinin koku almayarak fark etmemesini sağlamak amacıyla çeşitli baharatlarla kapladığı belirlendi.

Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Şemdinli ilçesinde düzenlediği operasyonda, A.S. isimli şahıs sevk ve idaresinde bulunan araç içerisinde 6 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Operasyonlarda yakalanarak adli makamlara sevk edilen zanlılardan S.C tutuklanırken, A.S. ve H.M.D.'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, firarda olan Ş.D.'nin ise arandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 17:34:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?