2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de devir teslim töreni

 Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Başyurt Kışlası’nda düzenlenen devir teslim törenine, Vali Erdoğan Gürbüz, Van Jandarma Bölge Asayiş Komutanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mithat Karaca, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende her iki komutan sancak devir teslim töreninde yemin etti. Daha sonra görevini Tuğgeneral Tuncer Erinmezler’den teslim alan Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Erdal Öztürk, sancağı öperek, bugüne kadar büyük başarıyla yürütülen bu kutsal görevi bundan sonra da daha ileriye götüreceklerini söyledi. Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral Ceylanoğlu, daha sonra Tuğgeneral Erinmezler ve yeni Tugay Komutanı Erdal Öztürk’ü tebrik ederek, beraber anıt defterini imzaladıktan sonra kendilerine üstün başarı belgelerini takdim etti.

Devir teslim töreninde konuşan Van Jandarma Asayiş Bölge Komutanı Korgeneral Ceylanoğlu, ülkeye bölmek isteyen hain terör örgütüne karşı bölge halkının da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne büyük destekleri olduğunu belirterek, "TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölge halkının huzur ve güvenliği için görevini ebediyete kadar sürdürecektir. TSK’ye verdikleri destekten dolayı bütün Hakkarililer’i kucaklıyorum" dedi.

Bölgede görev yapan geçici köy korucularına da seslenen Ceylanoğlu, "Siz korucular bölgenin güvenliğinde birinci derece sorumlusunuz. Görevinizi iyi yaparsanız, bölgenizde güvenlik sorunu yaşanmayacaktır. 30 yıllık geçmişi ile bölgenin güvenliğine çok büyük hizmetleri olan Dağ ve Komando Tugayı’nın Komutanları ve personellerini kucaklıyorum" şeklinde konuştu.
Hakkari Dağ ve Komandı Tugay Komutanlığı görevine bir yıl önce atanan Tuğgeneral Tuncer Erinmezler’in, Erzurum Tugay Komutanlığı’na atandığı bildirildi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 20:12:14
Güncelleme :22 Eylül 2004 Çarşamba 17:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdulhakim IP: 213.238.137.xxx Tarih : 23.10.2009 17:24:30

Tuncer Erinmezler Benim komutanımdı. ve bizden sonra çooook yerlerde görev almış. Helal olsun valla,, gerçektende gayretli bir komutandı. Emekli olmuş ,hayırlı olsun