3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de doktor istifalarının önüne geçilemiyor

Yaklaşık 4 ay önce İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden Hakkari’ye atanan Beyin Cerrahi Uzmanı Gökhan Gökçe’nin izne ayrıldıktan sonra görevinden istifa etmesinin ardından, ikinci bir istifa daha yaşandı. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Servet Kocaöz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Hakkari’yi ziyaret etmesiyle birlikte son zamanlarda yöreye birçok uzman doktorun atandığını söyledi. En son, Bakanlık tarafından Ankara Sanatoryum Hastanesi’nden yöreye atanan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Osman Öztürk’ün hastaneye gelerek bir haftadır görev yaptığını belirten Kocaöz, yapılan bu atamayla birlikte hastanede uzman doktor sayısının 17’ye yükseldiğini belirtti. Göğüs hastalıkları uzmanının göreve başlamasına sevinirken, kadın hastalıkları ve doğum uzmanının istifa etmesiyle de üzüldüklerini dile getiren Kocaöz, şunları söyledi:

"Daha önce Beyin Cerrahi Uzmanı Gökhan Gökçe de ilde bir hafta görev yaptıktan sonra istifa etmişti. Şimdi ise yaklaşık 3 ay önce atanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Fatma Genç Türk Özer ise İstanbul’da özel bir hastane ile anlaştıktan sonra görevinden istifa etti. İstifa eden meslektaşlarımız bizleri olduğu gibi yöre halkını da derinden üzmüştür. Ancak elimizden herhangi bir şey gelmiyor. Hastanemize ilk kez bu kadar fazla doktor ataması yapılmaya başlandı. Bu da bizim için büyük bir gelişmedir. İlimize atanan biyokimya uzmanı da gelerek görevine başlamış. Hakkari’ye yeni atanan beyin cerrahi ile anestezi uzmanı doktorlarının da yazısı bize geldi. Bu doktor arkadaşlarımız da en kısa zamanda gelerek görevlerine başlayacaklar. Ancak bir yandan doktorlar gelirken, diğer yanda istifalar oluyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Sait Adın ise, askerlik durumu nedeni ile hastanemizle ilişkisini kesti. Yakında vatani görevini yerine getirmek üzere yöreden ayrılacak"

Yeni görevine başlayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Osman Öztürk ise, Türkiye’nin her tarafından olduğu gibi Hakkari’de de görev yapmaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, yöreyi çok sevdiğini ifade etti. Bir haftadan beri Hakkari’de görev yaptığını belirten Dr. Öztürk, bu süre zarfında yaklaşık 100 hastayı muayene ettiğini belirtti. Basın mensuplarının "Diğer meslektaşlarınız gibi siz de istifa edecek misiniz?" sorusuna karşılık Dr. Öztürk, "Ben buraya istifa etmek için değil, hizmet vermek için geldim. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu olamaz" dedi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2004 Cumartesi 12:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?