2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de doktor sıkıntısı

Yaklaşık 20 bin SSK’lıya hizmet veren dispanserde görev yapan Dr. Bilal Dinçsoy’un Ankara’da yapılacak Tıpta Uzmanlık Sınavları’na katılmak için ve Dr. Hamdullan Kara’nın da 2 günlük izne ayrılması nedeniyle, tedavi ve sevk olacak hastaların sıkıntı yaşadığı belirtildi. 1 hafta önce Ankara Dışkapı SSK Hastanesi’nde beynindeki suyu alınan Yusuf Arslan (56) isimli hasta, kontrole gitmek ve sevk işlemleri için dispansere geldi. Görevli 2 doktorun izinli olması sebebiyle Van’a sevki yapılamayan hastaya, yapılan girişimler sonucu dispanserde görevli Diş Doktoru Salim Akkaya tarafından Van’a sevki yapıldı.


Ankara’da ameliyat olan babasının Van’a sevk etmek için geldikleri SSK Dispanseri’nde doktor olmaması sebebiyle saatlerce koridorlarda beklediğini belirten İlyas Arslan, dispanserde görevli doktorların izinli olması nedeniyle sevk işlemlerini yaptıramadığını söyledi. Babasının sevk işlemlerini yapmak için büyük çaba harcadığını anlatan Arslan, "Burada görev yapan iki doktorun da aynı zamanda izine ayrılması nedeniyle babamı Van SSK Hastanesi’ne sevk edemedim. Bir hafta önce Ankara Dışkapı SSK Hastanesi’nde beyninden ameliyat olan babamın, tekrar beyin tümörü ameliyatı olması gerekiyor. Doktorlar babama ameliyat olması için 14 Eylül’e randevu verdiler. Fakat dispanserde görevli memurlar doktorların izinli olduğunu ve pazartesi günü gelmem gerektiğini belirttiler. Durumu ağır olan babamın, bir an önce Van’a oradan da Ankara’ya gitmesi gerekiyor. Konuyu siz basın mensuplarına iletmemle birlikte, kendi yetkilerini kullanarak örnek bir davranış sergileyen diş doktoru, beyin hastası olan babamın sevk işlemlerini yaptı. Aynı durumda olan birçok hasta, sevk işlemleri için burada saatlerce bekledikten sonra evlerine gitmek zorunda kaldılar. Allah sizlerden ve diş doktorundan razı olsun" şeklinde konuştu.


SSK Dispanseri yetkilileri görevli Dr. Bilal Dinçsoy’un Ankara’da yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavları’na katıldıktan sonra yıllık iznine ayrıldığını, Dr. Hamdullah Kara’nın da özel işlerinden dolayı 2 günlük izine ayrıldığını belirttiler.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?