3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de ekonomik durgunluk...

Hakkari Ticaret Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Şen, yörenin yeniden ekonomik krize girdiğini, herhangi bir ekonomik canlanmanın olmadığını söyleyerek, "İlimizin kalkınması için yatırımların yapılması şart. Bu durumda hiçbir şey yapmadan kış uykusuna yatacağız" dedi.

Hakkari'deki ekonomik durumla ilgili soruları cevaplandıran TSO Başkanı Ahmet Şen, 2004-2005 yılında ilde yapılması planlanan hizmetlerin sadece 1 okul ile 1 yurttan ibaret olduğunu belirtti. İl genelinde Yüksekova İlçesi'nde 1 ilköğretim okulu, Hakkari'de ise 1 öğrenci yurdunun yanı sıra hiçbir hizmetin yapılmadığını anlatan Şen, ödenek sıkıntısı nedeniyle yarıda bırakılan 5 okulun da bulunduğunu hatırlattı. Şen, "Bakanlık tarafından ödeneğin sağlanması halinde yapılması düşünülen ve yarıda bırakılan hizmetler tamamlanacaktır. Ancak ödeneğin sağlanmaması halinde ise hizmetler yapılmayacak, ilimiz eskiden olduğu gibi yeniden yerinde saymaya devam edecektir. İlimizin kalkınması için yatırımların yapılması şart. Bu durumda hiçbir şey yapmadan kış uykusuna yatacağız.Yöremiz yeniden ekonomik krize girmiş bulunmakta, ekonomik canlanma yok" dedi.

Zap Deresi üzerinde yapılacak barajların proje ve keşif çalışmalarının tamamlandığını da anlatan Hakkari TSO Başkanı, her şeyin hazır olduğunu, sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktiflerinin beklendiğini söyledi. Başbakanın emir vermesi halinde Zap barajlarının yapımına hemen başlanacağını ifade eden Şen, "Tüm yöre halkının 2 beklentisi var. Birincisi baraj, ikincisi ise açılacak olan eğitim fakültesidir. Barajların yapımına başlanması halinde kademeli olarak yaklaşık 15 bin kişi çalıştırılacaktır. Binlerce kişinin iş imkanı bulmanın yanı sıra ekonomi canlanacaktır" şeklinde konuştu.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 13:20:45
Güncelleme :14 Temmuz 2004 Çarşamba 16:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?