3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de esrarengiz patlama

Hakkari'de dün akşam meydana gelen patlama ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Gençlik Caddesi üzerinde bulunan, kuran kursu, yurt ve cami olarak kullanılacağı belirtilen inşaat halindeki 8 katlı binanın zemin katında meydana gelen patlama ile ilgili incelemeleri sürdürüyor. Sabah saatlerinde binaya gelerek çevre güvenliğini aldıktan sonra incelemelerine başlayan ekipler, patlayıcının kim veya kimler tarafından konulduğu ve cisminin belirlenmesi için topladıkları delilleri, incelemek üzere toplayarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler. 

Diğer yandan bazı vatandaşların evlerinin balkonundan dün akşam saatlerinde patlamanın meydana geldiği binayı meraklı gözlerle izlemeleri dikkat çekti.

 

 

Önceki haber

Hakkari'de, 8 katlı yurt binasının zemin katında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Binada hafif hasar meydana gelirken, çevredeki bazı binaların camları kırıldı. Güvenlik güçleri, 2'nci bir patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Olay, bugün saat 20.30 sıralarında, Bulak Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde bulunan Fetulllah Gülen cemaatine ait inşaat halindeki 8 katlı yurt binasının zemin katında meydana geldi. Zemin katta bulunan kalorifer kazanının bulunduğu bölümde, henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sırasında zemin katın duvarları yıkılırken, çevrede bulunan binaların da camları kırıldı.

Mucize eseri binanın boş olmasından dolayı ölen ya da yaralanan olmadı. Patlama sırasında olay yerine sevk edilen ambulanslar hazır bekletildi. Polis ekipleri, 2'nci bir patlama olasılığına karşılık çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Patlamanın meydana geldiği olay yerinin önündeki alana çekilen bir güvenlik şeridiyle kontrol altına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın bulunduğu alanda, inceleme başlatılırken, patlamanın neden kaynaklandığının araştırıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 16:20:06
Güncelleme :28 Eylül 2008 Pazar 16:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?