4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de geniş güvenlik

HAKKARİ'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 10 askerin şehit edilmesi, 16 askerin de yaralanmasının ardından bölgede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Şemdinli ilçesi kırsalında bir askeri birliğe yapılan saldırının ardından il ve ilçelerdeki sınır boylarında olduğu gibi, karayolu kenarında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Daha önce askerlerin yaya olarak mayın arama ve tarama faaliyetlerini yürüttüğü Hakkari-Çukurca karayolunda, bu defa devriye görevini sinyal bozucular eşliğindeki 2 zırhlı araç sürdürüyor.

 

POLİS VE ASKERİ EKİPLER YENİ SİLAHLARIN DENEMESİNİ YAPTI

Hakkari'nin il ve ilçelerinde olası çatışmalarda kullanılmak üzere gönderilen ağır silahlar, şehirden 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Helil mevkiinde, İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat timleri ile askeri birliklerden gelen personel tarafından denendi. Ağır silahların denemeleri zırhlı araçlarda yapılırken, hafif silahlar ise emniyet ve askeriye personeli tarafından elle denendi.

Öte yandan silah denemesi yapıldığı sırada yoldan geçen vatandaşlar, Hakkari-Van karayolunda çatışma olduğu endişesine kapıldı.

HAKKARİ'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 17:30:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 19:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?