5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'de gergin sabah

Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e dün Samsun’da yapılan yumruklu saldırı Yüksekova’da kepenkler kapatılarak protesto edildi.

Sabah saatlerinde fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm işyerleri kepenklerini kapatırken, 50- 60 kişilik bir grup da Şemdinli yolu üzerinde toplanarak gösteri yaptı.

Yola barikat kuran gruba polis dağılmaları uyarısında bulundu. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. İlçedeki olaylar yer yer devam ediyor.

Bu arada Van ve Hakkari’de öğlen saatlerinde konuyla ilgili basın açıklaması yapılacağı da belirtildi.

TÜRK'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Kapatılan DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk, Havza Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından hastane çıkışında bir basın açıklaması yaptı. Türk, “Herkesi akli selim olmaya davet ediyorum. Faşist bir insanın saldırısına uğradık. Umut ediyorum ki, bu gibi şeyler toplumumuzda bir gerginlik yaratmaz.

Tabi ki burada olayın işleyiş biçimi ve alınan önlemler konusu gerçekten incelenmesi gerekiyor. Polislerin arasında bu olay gelişiyorsa, elini kolunu sallayıp gelip yumruk atabiliyorsa, burada bir ihmal var. Bunun ciddi şekilde araştırılmasını istiyoruz. Tekrar halkımıza şunu söylüyorum. Herkes aklı selim olmalı. Gerginlik yaratmak isteyenlerin oyununa gelmemeliyiz” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 10:34:25
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 11:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent coşkun IP: 88.255.64.xxx Tarih : 13.04.2010 19:19:50

evet ahmet türk ağa samsunlular allahtan sagduyulu olmuşlar.orası ne muş nede hakkari sizin sözünüz kuzey ırakta geçer bırakın milletin yakasını gidin hakkaridende hakkarililerde kürtlerde türklerde bir rahat etsenler daaaa