3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de gerginlik devam ediyor

Yüksekova ilçesinde dün yaşanan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından, il merkezindeki esnaf kepenklerini bugün de açamadı.

Sabah saatlerinde Belediye Başkanı Kazım Kurt, Belediye Meclis Başkanı Metin Kazandıoğlu, Belediye Genel Meclis Üyesi Hüvzüllah Kansu ve beraberindeki partililer, bütün caddeleri dolaşıp esnafa ricada bulunarak iş yerlerini açmalarını istedi. Çarşı merkezine toplanan kalabalığa seslenen Başkan Kurt, kimsenin oyununa gelinmemesi çağrısında bulundu. Başkanın ikazı üzerine bazı esnaf dükkanlarını açarken, belediyenin önünde bir grup başkanın etrafına toplanarak, "Yüksekova'da bir ölü var, siz nasıl dükkanları açtırırsınız?" diye tepki gösterdi.

Başkan "İşte olayları çıkartan bu sözlerdir, bunu yapmayın. Ben bir belediye başkanı olarak iş yerlerinin açılmasını istiyorum" dedi. Ancak toplanan kalabalık 'Vali istifa' sloganları atınca Başkan Kurt grubun içinden ayrılarak belediye binasına doğru hareket etti. Kalabalığı gören esnaf da yeniden kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Gerginliğin devam ettiği Hakkari'de İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de şehrin değişik noktalarında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irfan güneş IP: 88.236.107.xxx Tarih : 24.03.2008 22:29:56

Anadolunun en batısından sizlere hizmet etsin diye canımı ciğerimi getirip bıraktım .Sizler her fırsatta devlete baş kaldıranların oyununa gelmeyin. Bizler burada, oralardaki olaylara çok üzülüyoruz.Sizleri ALLAH için çok seviyoruz.