3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'nin değişik köylerinde mahsur kalan acil hastalara yönelik kurtarma operasyonları gece gündüz sürüyor. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile 112 Acil Servis personelleri koordineli bir şekilde çalışarak köy ve mezralarda kardan dolayı mahsur kalan hastaları kurtarıyor.
Yolların karla kapalı olması nedeniyle 4 gün boyunca Işıklar Köyü'nde mahsur kalan kalp hastası Kerem Yalçın'ı (45) kurtarmak için gece geç saatlerde harekete geçen Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı 10 kişilik karla mücadele ekibi, köy yolunu yeniden ulaşıma açtı. Hastayı evinde ziyaret eden ekipler, köylülerin yardımıyla battaniyeye sarılan hastayı minibüse bindirerek Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı.
Hakkari'den 80 kilometre uzaklıkta bulunan Akkuş Köyü'nde 3 gündür mahsur kalan 2 çocuk annesi Hazal Timur (35) için de 112 Acil Servisi'nde görevli sağlık ekipleri seferber oldu. Bir taraftan karla mücadele ekipleri yolu açmak için çaba harcarken diğer taraftan köylüler kızakla yola getirdikleri hastayı ambulansa ulaştırdılar. Hasta ambulansa bindirilirken köylüler ile ambulans şoförü arasında fazla yolcu bindirilmesi konusunda tartışmalar yaşandı. Doğum hastasının bulunduğu 4 kişilik ambulansa 10 kişi bindirilince ambulans adeta servis aracına dönüştü. Kadının fenalaşarak doğum sancısı çekmesi üzerine ebe ve hemşireler hastayı yol boyundaki Işık Köyü'nde bir eve alarak ilk tedavisini yaptılar. Kadının doğum yapamayacağını öğrenen ebe ve hemşire sedye üzerinde taşınan kadını ambulansa bindirerek 8 saatlik bir yolculuktan sonra Devlet Hastanesi Doğum Servisi'ne ulaştırdılar.
112 Acil Servis Şube Müdürü Hamdi Seyitoğlu, halka hizmet vermek için ekiplerinin gece gündüz hazır kıta beklediğini belirterek gelen ihbarlar üzerine 2 hafta içerisinde 13 hastayı kurtarmayı başardıklarını ifade etti.
NEVZAT TAŞ - HAKKARİ (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 00:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?