4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de hava kirliliği

Hakkari'de, havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliği yeniden gündeme gelirken, şehre kalitesiz kömür girişinin engellenmesi için denetim çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bazı kamu kurum ve kuruluş binaları ile ev ve işyerlerinden akşam saatlerinden itibaren yoğun şekilde havaya yayılan duman, vatandaşın sağlığını tehdit ediyor.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari İl Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay, konuyla ilgili yaşanan sıkıntıya rağmen geçen yıla oranla bu yıl hava kirliğinin yüzde 30 civarında azaldığını belirtti.

Hakkari'ye kalitesiz kömürlerin girmesini önlemeye çalıştıklarını anlatan Okay, "Bu aşamada İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile birlikte kalitesiz kömürlerin yöreye girmesini engellemek amacıyla bir komisyon oluşturduk. Ekiplerimiz şehirden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde gece gündüz demeden 24 saat boyunca nöbet tutarak ilimize kalitesiz kömür girmesini engellemeye çalışıyor. Hava kalitesi ölçüm istasyonunda her gün hava kirliliği ölçümü yapılıyor. Bu yıl iyi durumdayız. Kamu ve kurumların kullandıkları kömürler denetim altında. Kurumlarımız ithal kömür kullanıyor. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz bacalarını sürekli temizleyerek kalitesiz kömür kullanmasınlar. Küllerini çevreye dökmesinler. Belli bir noktada toplansınlar. Havanın sıcak ve ılık geçtiği günlerde kalorifer ve sobalarını yakmasınlar. Kaliteli ve yüksek kükürtlü kömür kullanmalarına dikkat etsinler. Bunların yapılması halinde ilimizdeki hava kirliliği daha da azalacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 14:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?